Laser Processing

Loading...

Servicii Debitare Laser

Debitarea cu laser este una dintre cele mai performante metode de a tăia table de oțel, inox sau aluminiu folosită în diverse domenii industriale: construcții, auto, agro-alimentară, petrolieră, transport ș.a.

Totodată, este o tehnologie ce diminuează considerabil timpii și costurile de producție. Piesele debitate nu au bavuri sunt foarte puțin influențate termic, fiind ușor prelucrabile ulterior în cazul în care se vopsesc în câmp electrostatic sau sunt supuse tratamentelor termice și a prelucrărilor mecanice.

Avantajele certe ale tăierii cu laser în fața tăierii mecanice sunt reprezentate de ușurința de executare a lucrărilor dar și de precizia pe care debitarea cu laser o oferă. De asemenea, riscul de deformare de orice fel a materialului debitat cu laser este redus la minim.

Echipa Laser Processing foloseste echipamente de taiere cu laser care sunt foarte performante si precise pentru a crea piese de calitate ridicata. Procesul acesta de debitare va topi materialul in exces prin ardere sau vaporizare, dupa care un jet puternic de gaz va indeparta orice tip de rest in urma procesului de prelucrare a metalului. In final se va obtine un produs foarte bine finisat.

 

 

Detalii tehnice despre debitarea laser

Debitarea materialelor cu ajutorul laserului este de obicei utilizată în industrie, dar în ultimii ani este folosită și în domenii tot mai diverse precum design interior, publicitate, bricolaj, arhitectură, amenajări, design de produs.

Procesul de debitare laser este ideal pentru a taia otelul care are o grosime de maxim 25mm. Acest proces este unul extrem de precis si va realiza o latime a fantei care va fi foarte mica, iar in acest fel se pot taia contururi precise si chiar gauri mici cu precizie. Calitatea muchiei este foarte buna si cu rugozitate mica avand linii reziduale foarte mici.

Alt avantaj al procesului de debitare laser de care trebuie sa tinem cont este gradul de fiabilitate oferit. Pe langa asta, durata de viata a materialelor consumabile este foarte mare, avand un proces de automatizare foarte bun pentru ca toate operatiunile ce se efectueaza prin debitarea laser sa fie executate cu precizie maxima.

Tinand cont ca laserul nu va avea deloc contact fizic cu metalul pe care se va lucra, nu va exista nici o forma de uzura atat a echipamentului dar si a materialului - acesta din urma nu va fi deloc contaminat.Fata de mijloacele de taiere traditionale, taierea cu laser cu ajutorul masinilor moderne vor produse piese finite foarte calitative si cu margini fine.

Printre putinele metode de a reduce timpul de prelucrare si livrarea finala a materialului finit, gasim serviciile de debitare laser oferite de catre echipa Laser Processing - astfel vom reduce timpul de lucru si costurile finale fata de metodele clasice.Materialele care rezulta in urma procesului de debitare laser oferit de catre echipa noastra sunt foarte bine lucrate, eliminanduse riscul legat de deformarile urate sau chiar deteriorarea pieselor.


 • Grosimi maxime debitate

  TRULASER 3040 L32 format 4000 x 2000 mm: Dimensiunea colii de tablă care poate fi tăiată este de maximum 4000 x 2000 mm, cu o grosime de până la 20 mm: Oțel: 20 mm, Inox: 15 mm, Aluminiu: 10 mm.

  TRUMPF – TRULASER 3030 L20: Dimensiunea colii de tablă care poate fi tăiată este de maximum 3000 x 1500 mm, cu o grosime de până la 25 mm: Oțel: 25 mm, Inox: 20 mm, Aluminiu: 12 mm.

 • Precizie de tăiere

  De la 0,2 mm la 0,02 mm

 • Echipamente utilizat

  TRUMPF – TRULASER 3030 L20 este un echipament de ultimă generație ce combină tehnologia inovativă și puterea ridicată a laserului cu un nou concept de design și operabilitate optimizată.

  Echipament nou Mai 2017: TRULASER 3040 L32 format 4000 x 2000 mm este cea mai nouă și performantă versiune din categoria leserelor CO2 produse de Trumpf.

 • Industrii de utilizare

  Construcții, industria auto, industria grea, industria alimentară, agricultură, design, bricolaj, publicitate, amenajări.